Despre

UPDATE

În urma petrecerii pentru Cosmin din 15 decembrie, la zece zile de la lansarea campaniei, suma totală strânsă se ridică la 6678 £. Mulțumim pentru donații, pentru promovarea campaniei, pentru SOLIDARITATE!

Cosmin poate acum să meargă în Anglia, să fie operat și apoi, să vadă. Urmăriți site-ul să vedeți cum vor evolua lucrurile.

————————–

M-am născut nevăzător. În termeni medicali, am cataractă congenitală. Mama, în timpul sarcinii, a fost bolnavă de hepatită A și virusul mi-a atacat ochii. Până la vârsta de 9 ani am fost la mai multe consultații oftalmologice în țară și străinătate, dar fără niciun rezultat. Sufăr și de diabet, iar acest lucru complică prognosticul și posibilitățile de tratare. În 2006, am aflat că există posibilitatea de a mă opera. Deși costurile operației au fost foarte mari, în trei ani am reușit să strâng banii necesari. După operația din 2009, puteam vedea la un metru în față, distingeam obiectele mari și oamenii, dar nu vedeam detalii. Însă, medicii care m-au operat au prezis un viitor sumbru: cu trecerea timpului vederea mi se va diminua. Iar în prezent am ajuns să percep doar lumina și umbrele.

N-am vrut să mă las bătut și anul acesta am fost la mai multe consultații oftalmologice să aflu dacă se mai poate face ceva. Deși majoritatea medicilor consultați au fost reticenți, am aflat de o clinică din Londra specializată în tratarea cataractei congenitale. Cu ajutorul vostru, am reușit să strâng banii pentru o consultație acolo, iar răspunsul a fost neașteptat: pot fi operat și după operație vederea poate fi chiar mai bună decât am avut-o vreodată! Dacă reușește operația voi vedea la doi metri în față, voi recunoaște fețele oamenilor de la un metru, voi distinge fotografii, filme și culori intense de la patru metri. Scrisoarea medicală aici.

Ca în orice operație, fiind și diabetic, pot apărea câteva complicații: hemoragii și infecții post-operatorii; distrugerea corneei (destul de fragilă deja). Dar medicii sunt optimiști și mi-au asigurat o reușită de peste 90%. Așa că am hotărât să încerc. Dar, costurile operației sunt considerabile:

  • 2664 £ Spitalizare
  • 1500 £ Medic oftalmolog chirurg
  • 800 £ Anestezist
  • 150 £ Consultația ulterioară operației
  • 350 £ Costuri transport și cazare

Astfel, suma totală se ridică la 5464 £, costuri pe care nu le-aș putea acoperi din resurse proprii.

Deși fondurile strânse au depășit deja această sumă, campania va continua până la 6564 £, iar banii vor fi folosiți astfel:

  • 350 £ Costuri transport și cazare persoană însoțitoare
  • 500 £ Control medical la 2-3 luni de la intervenția chirurgicală, inclusiv transport și cazare
  • 250 £ Cheltuieli neprevăzute, de exemplu ochelari speciali în cazul în care nu este posibilă înlocuirea cristalinului

Orice sumă rămasă în urma întregului proces va fi donată mai departe unei asociații care sprijină și luptă pentru drepturile persoanelor cu dizabilități.

Timpul este de asemenea prețios: până la începutul lui martie 2019 (când Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană) pot beneficia de asigurarea europeană care acoperă costurile pe perioada recuperării în caz de complicații. După această dată, costurile pot crește până la aproape 12.000 £. Unele operații pot fi decontate de statul român, dar procesul este unul foarte anevoios și nu s-ar finaliza în timp util.

Deși a fost greu, vederea mea nu a fost o piedică; am căutat să mă dezvolt, să învăț, să fiu cât mai autonom. M-am specializat în masaj terapeutic, am absolvit științele sociale, sunt implicat în proiecte de cercetare și proiecte sociale. Sunt o fire interesată de ce se întâmplă în jurul nostru, vreau să văd și să înțeleg mai multe, vreau să mă implic și să contribui mai mult pentru a face lumea asta mai bună. Și acum am nevoie de ajutorul vostru!

Fonduri strânse

În doar 10 zile, cu ajutorul vostru am reușit să strângem 6678 de lire, atingând astfel ținta propusă. Cosmin poate acum să meargă în Anglia, să fie operat și apoi, să vadă.

Mulțumim că ați făcut toate aceste lucruri posibile!

 


Bani strânși în urma campaniei
6678